optilook optimaal zien en horen

 • Home
 • Zien
  • Oogmeting

   Twijfel je aan je zichtvermogen dan kun je een gratis oogmeting laten doen door eenvanonze opticiens. lees verder >

   menu-zien-oogmeting

  • Welke lenzen?

   Hard, zacht, nacht….? Wij kunnen ons goed voorstellen dat het kiezen van de, voor jou, meest geschikte lens niet eenvoudig is. lees verder >


   Brilglazen

   Langdurige samenwerking met HOYA.
   lees verder >

  • Een bijzondere montuurkeuze

   De nieuwe collectie is binnen. Trend daarmee geeft Optilook invulling aan de trend van de grotere... lees verder >

   menu-zien-montuur

 • Horen
  • Steeds meer gehoorklachten

   Slechter horen is een veelvoorkomend probleem dat op alle leeftijden voorkomt. lees verder >


   Waarom StAr geregistreerd?

   Hoe belangrijk is het dat bij Optilook uitsluitend gediplomeerde (StAr-geregistreerde) audiciens werken? lees verder >


   Kies jij voor onafhankelijk advies?

   Hoe belangrijk vind jij het dat je onafhankelijk advies krijgt? lees verder >

  • Hoortoestellen vergoeding?

   Hoortoestellen worden door de ziektekostenverzekeraars onderverdeeld in 5 categorieën. lees verder >


   Een gratis second opinion

   Heb je je een hoortoestel aan laten meten en wil je graag een second opinion of dit het toestel is dat het beste bij je past? lees verder >


   Gehoor bescherming

   Voorkomen is beter dan.... We hebben allemaal te maken met geluidsoverlast. lees verder >

  • Wat is richtingshoren?

   Of het geluid nu van boven, onderen, rechts of links komt sommige hoortoestellen analyseren automatisch de klanken in uw omgeving en passen deze optimaal aan. lees verder >


   Hoormeting

   Bent u doorverwezen door een arts of twijfelt u zelf aan uw gehoor? Heeft u vragen of wilt u een gehoortest dan helpen wij u graag. lees verder >

 • Afspraak maken
 • Online brillen passen
 • Contact
Het team van Optilook sinds 2016
Jordi en Optilook sinds 2016
Mevrouw Nijboer en Optilook sinds 1996
Sofie en Optilook sinds 2011

logo-optilook

Molenstraat 3
5421 KD Gemert
T: (0492) 36 34 10
E: info@optilook.nl

icon-facebook

Openingstijden
Maandag  gesloten
Dinsdag t|m donderdag
van 9.00 - 12.30 uur en
van 13.30 - 18.00 uur
Vrijdag van 9.00 - 12.30 uur
en van 13.30 - 20.00 uur
Zaterdag 9.00 - 16.00 uur

img-hoorprofsimg-star


Optilook Sponsort:

logo-Wish-web


Notice: Use of undefined constant nieuws - assumed 'nieuws' in /home/optilook/domains/optilook.nl/public_html/wp-content/themes/optilook/page.php on line 41

Wintersale bij Optilook!

Lees verder >

21&22 april Zonnebrillenshow!

Tijdens de zonnebrillenshow heeft Optilook Optiek meer dan 500 zonnebrillen…

Lees verder >

Horen

Gehoorbescherming

Die piep in je oren nadat je een festival hebt bezocht… Het ruisen. Dat kan niet goed zijn, weet je. En inderdaad: dat is ook niet goed. Maar stel je nu eens voor dat die piep of dat ruisen niet meer weg zou gaan. Nooit …

Wij krijgen steeds meer jonge gasten in de winkel die een blijvende gehoorbeschadiging hebben opgelopen. Die een keiharde boodschap hebben gekregen van de arts: ‘Je zult er mee moeten leren leven …’

Terwijl ze die beschadiging heel simpel hadden kunnen voorkomen. Door oordoppen te dragen inderdaad.

Gelukkig zijn er steeds meer jongeren die hun oren beschermen tijdens een festival. Toch is er nog altijd een grote groep die wel nog onbeschermd op stap gaat. Daarom hebben we ons aangemeld als sponsor van Wish Outdoor: om die jongeren nog eens te wijzen op de gevaren.

Want een festival is een feest waar je het leven viert. Maar zorg dat het leven ook een feest blijft. Maak van je festival geen piepshow!


Heb jij gehoorklachten?

Helaas hebben steeds meer mensen problemen met het gehoor. Dat zijn lang niet altijd oudere mensen. Een beschadiging van het gehoor kan namelijk heel diverse oorzaken hebben: een aangeboren afwijking, een ziekte en – steeds vaker ook – een overbelasting van het gehoor, dat dan te vaak of te lang zonder bescherming aan te veel decibels bloot heeft gestaan.

Een beschadiging aan het gehoor is vrijwel altijd blijvend. Dat is vaak heel confronterend. Tegelijkertijd maakt juist dat ons werk zo waardevol: wij mogen u namelijk helpen om het horen, dat zo belangrijk is om goed te kunnen functioneren, te verbeteren en eventuele ruis te beperken of zelfs weg te nemen. Dus heb jij het gevoel dat je gehoor minder is geworden of dat je ruis ervaart? Laat je gehoor dan eens gratis testen.


Waarom StAr geregistreerd?

Hoe belangrijk is het dat bij Optilook uitsluitend gediplomeerde (StAr-geregistreerde) audiciens werken?

Heel belangrijk, vinden wij. Je gehoor is namelijk heel kwetsbaar. Raakt je gehoor beschadigd, dan is de kans vrijwel uitgesloten dat je zonder hulpmiddelen weer hoort als voorheen. Maar je gehoor is ook heel gevoelig. De minste of geringste aanpassing van een hulpmiddel kan een enorme impact hebben op uw dagelijkse gehoor, positief of negatief.

Het is om die redenen dat bij ons gediplomeerde (StAr-geregistreerde) audiciens werken. Mensen die weten wat gehoorverlies betekent, die jouw gehoorprobleem feilloos voor je in kaart weten te brengen, daar de best mogelijk oplossing voor weten aan te reiken en die je daarna met raad en daad voor je klaar blijven staan. Die garantie, daar staat StAr voor. En daar staan wij ook voor.


Kies jij voor onafhankelijk advies?

Hoe belangrijk vind jij het dat je onafhankelijk advies krijgt?

In hoortoestellen en gehoorbescherming heb je een enorme diversiteit aan merken. Wij hebben daarin een zorgvuldige selectie gemaakt. Die selectie is niet gebaseerd op afhankelijkheid, maar op persoonlijke ervaringen en op ervaringen van klanten. Wij zijn – en daar hechten wij als Optilook enorm aan – een onafhankelijk audicien. Met andere woorden: wij zijn niet gebonden aan merken.

Om die onafhankelijkheid te versterken, te borgen en naar buiten toe uit te dragen, hebben wij ons aangesloten bij Hoorprofs, een stichting van onafhankelijke gehoorspecialisten. Dat is een netwerk van zelfstandige ondernemers die kennis en ervaringen delen. Met één doel: zorgen dat we onze klanten een eerlijk, betrouwbaar en in alle opzichten verantwoord advies kunnen geven.


Hoortoestellen vergoeding?

Hoortoestellen worden door de ziektekostenverzekeraars onderverdeeld in 5 categorieën.  Hoortoestellen binnen deze categorieën worden voor 75% vergoed uit de basisverzekering, de resterende 25% wordt vaak (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.  Op zorgwijzer kun je in één oogopslag zien welk bedrag je per oor moet betalen voor jouw hooroplossing.

Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor meer geavanceerde toestellen die niet vergoed worden door de ziektekostenverzekeraars.


Een gratis second opinion

Heb je je een hoortoestel aan laten meten en wil je graag een second opinion of dit het toestel is dat het beste bij je past?

Het kan zijn dat je twijfels hebt. Dat je je bij een audicien een hoortoestel aan hebt laten meten, maar niet 100% vertrouwen in de kwaliteit van het toestel hebt. Of niet zeker weet of dit toestel inderdaad de beste oplossing is voor jouw specifieke hoorproblemen.

In dat geval: kom dan gerust eens langs. Dan voeren wij een gratis second opinion uit. Dat is niet om de kwaliteit van je audicien in twijfel te trekken, maar om jou een stukje extra duidelijkheid te geven. Onafhankelijke duidelijkheid bovendien.

Twijfelt u aan de deskundigheid van uw audicien, de prijsstelling van uw hoortoestel of weet u niet welk merk hoortoestel bij u is aangemeten en wilt u dit graag weten? Kom dan langs bij Optilook voor een second opinion. Met onze zeer uitgebreide hoortest en ervaring kunnen wij het beste uit uw hoortoestellen halen, ook als u bij een andere audicien uw hoortoestellen op proef heeft genomen of reeds heeft aangeschaft.

Wist u trouwens dat u niet verplicht bent tot aankoop als u reeds een proef bent gestart bij een audicien? U mag de hoortoestellen altijd weer inleveren als u ervoor kiest bij een andere audicien een proef te starten.


Gehoorbescherming

Voorkomen is beter dan … We hebben allemaal wel eens te maken met geluidshinder en -overlast.

We hebben helaas steeds meer klanten die op jongere leeftijd al een gehoorbeschadiging hebben opgelopen. Een beschadiging die vrijwel altijd blijvend is. Dat wil zeggen dat ze de rest van hun leven met een hoortoestel hun gehoor zullen moeten blijven corrigeren.

De oorzaken van die beschadiging zijn heel divers. Vaak is het een langdurige of veelvuldige blootstelling aan veel decibellen, zoals op een concert of festival. Vaak ook zijn het motorrijders, die jarenlang met open help en suizende oren hebben rondgereden. Of mensen die met zwaar materieel hebben gewerkt.

Wij zien de consequenties. Daarom ook dat we ons sterk maken voor het beschermen van je gehoor. Daar zijn tegenwoordig heel veel en heel simpele oplossingen en hulpmiddelen voor, die niet eens duur zijn. Neem het van ons als ervaringsdeskundige aan: zorg dat je je gehoor beschermt. Voordat het te laat is …


Wat is richtingshoren?

Of het geluid nu van boven, onderen, rechts of links komt sommige hoortoestellen analyseren automatisch de klanken in uw omgeving en passen deze optimaal aan. Zo hoort u mensen die u roepen, een naderende auto, of een hoog in een boom fluitende vogel. Er zijn hoortoestellen die voortdurend met elkaar communiceren. Zo kunt u van een briljante en complete geluidsbelevenis genieten.


Hoormeting

Bent u doorverwezen door een arts of twijfelt u zelf aan uw gehoor? Heeft u vragen of wilt u een gehoortest dan helpen wij u graag.

Tijdens zo’n hoormeting testen we het gehoor op, de vooral voor spraak, belangrijke toonhoogten. Via een hoofdtelefoon laten we tonen horen in verschillende hoogten en sterkten. De resultaten worden vervolgens weergegeven in een zogenaamd toonaudiogram. Aan de hand hiervan kunnen we je een passende oplossing met je bespreken. Een hoormeting duurt ongeveer 20 minuten.

logo-optilook

Molenstraat 3
5421 KD Gemert
T: (0492) 36 34 10
E: info@optilook.nl

icon-facebook

Openingstijden
Maandag  gesloten
Dinsdag t|m donderdag
van 9.00 - 12.30 uur en
van 13.30 - 18.00 uur
Vrijdag van 9.00 - 12.30 uur
en van 13.30 - 20.00 uur
Zaterdag 9.00 - 16.00 uur

img-hoorprofsimg-star


Optilook Sponsort:

logo-Wish-web

Wintersale bij Optilook!

Lees verder >

21&22 april Zonnebrillenshow!

Tijdens de zonnebrillenshow heeft Optilook Optiek meer dan 500 zonnebrillen…

Lees verder >