Optilook Gemert

Gecertificeerd audicien en onderdeel van Hoorprofs

Heel gewoon
een hoortoestel
van Optilook

Sluit

Alle klanten die voor het eerst bij Optilook binnenkomen krijgen altijd een gratis hoor meting. Met deze hoor meting kunnen wij zien wat er aan de hand is en hoe erg de gehoorproblemen zijn. Bij slechthorendheid kunnen wij de problemen direct oplossen. Bij een andere uitkomt sturen wij u door, via de huisarts, naar de KNO-arts of het audiologisch centrum.

Optilook heeft hiervoor een geluidsdichte cabine. U kunt hier terecht voor een professionele hoor meting die door één van onze vakmensen wordt uitgevoerd.

Waarom Optilook Zien en Horen?

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u met al die hoortoestel-reclames zo onderhand door de bomen het bos niet meer ziet. Er wordt u op tv veel beloofd, zoals gratis hoortoestellen, maar wat is hier allemaal van waar? Worden er geen appels met peren vergeleken? En waar kunt u nu het beste terecht? Wat zijn de verschillen tussen audicienketens, brillenzaken en zelfstandige audiciens? in onderstaande punten willen wij u hier graag meer informatie over verschaffen.

Gratis hoortoestellen

Gratis hoortoestellen bestaan niet. De prijzen van hoortoestellen zijn bepaald door uw zorgverzekeraar en is bij iedere audicien gelijk. U krijgt 75% vergoeding en u heeft altijd een wettelijke eigen bijdrage van 25% en uw eigen risico. Wanneer een audicienbedrijf u aanbiedt uw wettelijke eigen bijdrage en eigen risico voor u te betalen, dan betekent dit dat dit elders moet worden gecompenseerd. Dat kan door een ouder model hoortoestellen te leveren en de proefperiode zo kort mogelijk te laten duren. Kiest u dus voor gratis hoortoestellen, pas uw verwachtingen hier dan ook op aan.

Optilook kiest er bewust voor om met de beste merken te werken. Wij besteden hier veel tijd aan en maken hierbij gebruik van de meest geavanceerde apparatuur die u in Gemert e.o. alleen bij Optilook vindt. Het te verwachten resultaat ligt dan ook veel hoger dan bij concurrerende audicienbedrijven. “Gratis Hoortoestellen” zijn wel mogelijk, u heeft dan geen eigen bijdrage voor uw hooroplossing, dit is afhankelijk van uw aanvullende verzekering en eigen risico.

Meest geavanceerde hoortoestellen

Wanneer een audicienbedrijf spreekt over het feit dat zij de meest geavanceerde hoortoestellen aanbieden, dan moet u goed kijken of deze toestellen ook afkomstig zijn van een A-merk. Dat is veelal namelijk niet het geval. De meest geavanceerde hoortoestellen van een B- of C-merk presteren vaak veel minder dan een eenvoudig toestel van een A-merk. Laat u niet misleiden.

Optilook werkt voornamelijk met A-merken. Enkel waar uw zorgverzekeraar het ons belemmert voor een A-merk te kiezen, zullen wij een B-merk inzetten. Een A-merk hoortoestel klinkt veel warmer en natuurlijker dan een B- of C-merk en u heeft bij een A-merk hoortoestel veel minder last van vervelende bijgeluiden waar u waarschijnlijk veel mensen over hoort klagen.

Proefpersonen gezocht

Regelmatig komt u ze tegen, advertenties waarin proefpersonen worden gezocht voor de nieuwste meest geavanceerde hoortoestellen (lees het vorige punt nog even terug). Op zich is het vreemd dat dezelfde advertentie met regelmaat terug komt; na 1 of 2 testrondes is het toestel toch niet nieuw meer? Nee, dat klopt. De enige reden van een herplaatsing van deze advertentie is om u naar de winkel te bewegen waar de kans groot is dat u uiteindelijk klant zult worden.

Gezien het feit dat wij enkel met de beste merken werken, hebben we geen proefpersonen nodig. Wij kennen de kwaliteit van onze merken, zelfs als er nieuwe types uitkomen hebben wij nog nooit hoeven twijfelen aan de kwaliteit van de toestellen.  Wij vertrouwen op onze kwaliteit en eerlijk advies zodat u weer optimaal kunt genieten van geluiden en gesprekken.

Twee maanden gratis ervaren

Bij vrijwel alle audicienbedrijven krijgt u uw hoortoestellen maximaal 2 maanden op proef. Wat minstens zo belangrijk is, is het aantal contactmomenten binnen die 2 maanden. In veel gevallen dient u na 3 afspraken namelijk het toestel al te betalen. Houdt u er goed rekening mee dat u er recht op heeft om minstens 2 soorten toestellen te proberen. Een hoortoestel zo goed mogelijk aanpassen vereist tijd, aandacht en geavanceerde meetapparatuur. Zorg dat u die ook krijgt. Een hoortoestel dat enkel wordt ingesteld door middel van de computer, is ingesteld op basis van gemiddelden. Enkel wanneer de geluidsdruk voor het trommelvlies wordt gemeten, wordt het hoortoestel ‘op maat’ ingesteld.

Ook bij Optilook mag u uw hoortoestellen 2 maanden vrijblijvend ervaren. Wij richten ons echter totaal niet op het afronden binnen 3 afspraken. Wij ronden een proef pas af als we het maximaal haalbare uit uw hoortoestellen hebben gehaald. Vindt u het geen fijn toestel of twijfelen wij zelf aan de prestaties van het gekozen hoortoestel (want het blijft heel persoonlijk), dan maken wij zelf al de keuze om een ander toestel te proberen. En als dat nog een keer 2 maanden moet duren, dan mag dat. Uiteraard streven wij er ook naar om binnen 2 maanden klaar te zijn. Vanwege het feit dat we alle resultaten meten, komen we ook zo snel bij een goed resultaat, dat zo’n lange proefperiode ook niet nodig is.

Inloopuren voor Service

Vaak kunt u bij de ketenbedrijven op bepaalde dagen terecht voor service en onderhoud aan uw hoortoestel. Vaak zelfs op vastgestelde tijden. Houdt u er echter rekening mee dat uw hoortoestel zich niet houdt aan deze vastgestelde tijden. Het is bijzonder lastig als u met uw hoorprobleem niet direct bij uw audicien terecht kunt.

Bij Optilook is iedere dag een StAr gecertificeerd audicien aanwezig om u met uw hoortoestel te kunnen helpen. Indien u problemen heeft met uw hoortoestel, kunt u hier zo voor binnenlopen en proberen wij dit vaak direct te verhelpen. Wij kennen hiervoor geen speciale inloopdagen of inloopuren.

Gediplomeerde medewerkers en StAr

Een administratief medewerkster kan heel gediplomeerd zijn. Het feit dat er iedere dag een gediplomeerde medewerker aanwezig is, wil dus niet zeggen dat u ook iedere dag door een gediplomeerde audicien geholpen kunt worden. Zo geldt ook voor de vermelding dat er StAr geregistreerde audiciens werken. Dit zegt niets over de kwaliteit van de hoortoestelaanpassingen die hier worden verricht. Vrijwel iedere audicien is StAr geregistreerd. Wat veel belangrijker is, is of de winkel ook werkt volgens de door StAr opgestelde regels, dus of de winkel zelf StAr gecertificeerd is. Dan maak je namelijk pas een verschil.

Bij Optilook is iedere werkdag een triage audicien aanwezig. Niet alleen zijn de audiciens bij Optilook StAr geregistreerd, de winkel voldoet ook aan de eisen van de StAr en is hiermee ook StAr gecertificeerd. Om de lat nog hoger te leggen, heeft Optilook zich aangesloten bij Hoorprofs waar veel zelfstandige audicienbedrijven bij zijn aangesloten. Pas wanneer de winkel aan zeer strenge eisen voldoet, mag het zich een Hoorprofs winkel noemen. De praktijk van Optilook voldoet aan deze strenge eisen. Hoor metingen moeten bijvoorbeeld in een geluidsdichte hoorcabine gemeten worden. Ook daaraan voldoet Optilook.