Optilook Gemert

Oogmeting
Prisma-meting

Sluit

Oogmeting

Twijfel je aan je zichtvermogen? Laat dan een gratis oogmeting doen door een van onze opticiens.

Tijdens de oogmeting analyseren wij uw klachten en controleren wij de gezondheid van uw ogen. Daarna meten we de eventuele afwijkingen aan uw beide ogen. Op basis daarvan komen we tot het juiste advies.

Maak hier een afspraak

Prisma-meting

Een prisma-meting is een meting waarbij zeer uitgebreid naar de afwijking in de stand tussen beide ogen wordt gekeken. Een afwijking hierin kan de oorzaak zijn van verschillende klachten, en het doel is dan ook om deze klachten te verminderen of volledig te laten verdwijnen. De prisma-meting is een speciale meting die 45 tot 60 minuten duurt en waarbij speciale apparatuur wordt gebruikt.

Heb ik een prisma-meting nodig?

Een prisma-meting is nodig wanneer je last hebt van een of meerdere klachten zoals: hoofdpijn, vermoeidheid, drukkend gevoel rondom of achter de ogen, dansende letters bij lezen/tv-kijken, moeite met schakelen tussen ver en nabij kijken, gevoeligheid voor licht, brandende of tranende ogen, rode ogen of verminderd dieptezicht. Ook indien snel bewegende voorwerpen volgen met de ogen moeilijk is, moeilijk kunnen zien in het donker, dubbel zien, nek- en schouderklachten en duizeligheid of misselijkheid.

Maak hier een afspraak