Zo zien
wij het:

Er is veel kwaliteitsverschil in glazen. Het belang ervan hoeven we niet uit te leggen. Dat wil niet zeggen dat in elke situatie het hoogst haalbare nodig is. Wij meten en voelen het aan. Beter eerlijk.

Dichtbij en vertrouwd  Eerlijk en onafhankelijk advies  Voorop met ontwikkelingen  Erkende specialisten

Optimaal team

Een goede bak koffie. Een vriendelijk woord, een grapje op z’n tijd. Een lekkere zit. Wij houden van een goede sfeer in onze winkel. Hopelijk zie en hoor je dat het team met plezier werkt.

Edward Leenders > sinds 1992
Directeur/eigenaar, gediplomeerd opticien en contactlensspecialist

Als 16-jarige ben ik als leerling bij Optilook begonnen en sinds 2005 mag ik me, samen met mijn vrouw Gonnie, trotse eigenaar van deze prachtige zaak noemen. Mooie brillen, trouwe en meer dan tevreden klanten, daar doen we het voor! Van origine ben ik niet Gimmerts, maar inmiddels denk ik dat ik het onofficieel wel ben geworden, mede door mijn muzikale activiteiten bij Excelsior, The Wine Children en Octaaf Alaaf waar ik trompet en bariton speel. Samen muziek maken heeft me naast gezelligheid ook een hoop nieuwe vrienden opgeleverd. Daarnaast sport ik veel: mountainbiken en wielrennen, ik kan echt genieten van uren op een fiets toeren. De tijd vliegt dan voorbij.

Monique van de Broek-Kapiteijn > sinds 2016
Assistent opticien en styliste

Ik werk elke dag met veel plezier bij Optilook! Veel voldoening haal ik uit: als mensen met een mooie/gave, bij hun passende bril naar buiten lopen. In een fijn team werken, draagt zeker bij aan mijn werkplezier. Wij, van Optilook, zijn een (h)echt team en hebben het gezellig met elkaar en dat merk je als klant ook! De andere uren van de week vul ik in met vrienden, potje tennis, lekker koken/bakken, wandelen, vakantie vieren…. regelmatig een ritje naar Den Haag en Utrecht waar onze zonen wonen.

Stef van den Broek > sinds 1997
Gediplomeerd opticien en assistent contactlensspecialist

Al sinds 1997 kom ik iedere dag met plezier naar Gemert. En al sinds 1997 ga ik iedere dag ook weer met plezier naar huis in Helmond. Want je weet wat ze van Hellemonders zeggen: grote mond, klein hartje. Dat kleine hartje geldt ook voor mij. Ik breng maar wat graag veel tijd door met mijn gezin. Daarnaast heb ik een passie opgebouwd voor de jaren ’50 en ’60 (ver voor mijn tijd, hoor …) en verzamel ik attributen uit die jaren.

Gonnie Leenders > sinds 1992
Directeur/eigenaresse, verkoop en administratie

Toen Optilook in 2005 officieel van ‘ons’ werd, stond vast dat ik de boekhouding en administratie zou gaan doen. Superleuk. En is het druk in de winkel, dan spring ik graag bij. Dan help ik mensen, schenk een kop koffie in of maak een praatje. In mijn vrije tijd geniet ik van ons gezin, speel toneel in het Handels openluchttheater, ben ik vrijwilligster bij de programmaraad in de Eendracht, bestuur ik Stichting Stemp, maak graag lange wandelingen en als het effe kan: voor de 14de keer de 4 daagse in Nijmegen lopen!

Lonneke van de Wetering-van den Brand > sinds 2016
StAr-geregistreerd audicien en bc. audioloog

Ik probeer zelf zo veel mogelijk midden in het leven te staan en te genieten van de kleine dingen om me heen: mijn gezin, een wandeling of fietstocht – heel klein, maar zo leuk – een terrasje als het zonnetje schijnt of met een groep vrienden naar een festival. Daarom ook vind ik mijn werk waarschijnlijk ook zo ontzettend leuk: ik kan er anderen helpen om ook het maximale uit hun omgeving te halen!

José van Bommel > sinds 2009
StAr-geregistreerd audicien en logopedist-akoepedist

Ik werk al vanaf 1993 in de hoortoestelbranche. Het mooiste aan dit vak? Dat is het contact met mensen. Het feit dat je ze écht kunt helpen met iets heel essentieels. Vanuit die drang ook denk ik ben ik een eigen praktijk als klassiek homeopaat gestart. Ik wil iets voor mensen kunnen betekenen. De tijd die ik over heb, breng ik door met mijn gezin, in de tuin, zing ik graag en ga ik hardlopen of wandelen.

Stan Damen > sinds 2019
Gediplomeerd opticien en contactlensspecialist

Iedere dag rijd ik vanuit het mooie Asten naar het misschien wel even mooie Gemert. Sinds een paar jaar ben ik nu gediplomeerd opticien en gediplomeerd contactlensspecialist.. Ik heb voor dit vak gekozen omdat ik het van kinds af aan wel interessant vond en mensen graag aan goed zicht help. Ik hou zeker evenveel van mijn vrije tijd waarin ik voetbal met m’n vriendenteam in de kelderklasse, graag uit ga, af en toe ook ga hardlopen, maar bovenal veel aan het lachen en aan het genieten ben.

Dieke Leenders > sinds 2022
Leerling-audicien

Onlangs afgestudeerd als verpleegkundige. Maar doordat er te weinig tijd is voor de patiënten, toch de keuze gemaakt om de opleiding tot Audicien te kiezen. Hoe mooi is een vak met techniek en gezondheid ineen. En… zoals bij Optilook ruimte voor een sociaal praatje. Mijn vrije tijd vul ik in met hobby’s zoals: ballet, piano spelen, toneel bij de Kern in Handel, vakanties en vooral met vriendinnen een lekker drankje doen. Vanaf september ben ik ook een echte Optilooker en hoop u daar snel te kunnen helpen!